Kenapa sambal garing che' nor diminati ramai?


Kenapa sambal garing che' nor diminati ramai? 
1. Boleh dimakan dengan nasi, roti, bubur nasi, mee, bihun dan kalau nak cuba roti canai pun boleh.
2. Boleh dimasak dalam kebanyakan menu, mee goreng, nasi goreng, bihun goreng, sambal petai, sambal tumis dan kalau nak cuba boleh juga jadi inti karipap. Cubalah.
3. Makanan kecemasan, masa kau malas nak turun dari pejabat, beli roti pada pagi dan boleh je buat sandwich. 
4. Makanan asrama, yang ni special untuk sesiapa yang ada anak sekolah/kolej, sambal garing che' nor boleh tahan sehingga 6 bulan kalau disimpan dalam suhu bilik. Boleh anak2 nak jadikannya sandwich ke dan sebagainya.
5. Makanan masa kau travel jauh2 naik kereta, kapal terbang (australia tak bolehlah-hehe) masa kau masuk negara yang susah nak cari makanan halal.
6. Ianya adalah ikan bilis garing yang dicampur dengan cili kering dan juga bawang yang dikisar. Suka je ratah bilis kadangkala. 
Ada banyak lagi sebab kalau nak cerita. Cukup sampai ni. Rega sebelas je sebekas. Kalau nak boleh roger2.
Sekian. 
-by agen che' nor.
#sambalgaringchenor #lapar #sambalbilis #numfanaylatrading







Popular posts from this blog

Ayam Grill Che' Nor